Ablak

A fa ablak megbízható, igazán értékes termék, mely valódi otthonérzetet nyújt. Egy ablak fából igazán ablak.

Az ablak akkor igazán szép, ha öltözteti a házat.

A komfort csupán szubjektív érzés? Vagy létezik objektív leírása? Német tudósok kifejlesztettek olyan mérési módszereket, mellyel a tudat alatti kellemes vagy kellemetlen komfortérzések kimutathatóak. Fontos kritérium például a hőérzet. A hideg felületek sugárzása kellemetlen érzést kelt az emberben.

Az Ön igényeire szabva

A fa, képes a külső-belső páratartalom kiegyenlítésére. Lélegzővé teszi az otthont, kellemes a légző rendszernek, csökkenti a nyálkahártya irritációt. A fa hővezető képessége jóval alacsonyabb, mint bármely más keretanyagnak. Ennek megfelelően csökken a hő hidak kialakulásának esélye, és a páralecsapódás. Az orvostudomány egyre jobban előtérbe helyezi a fa ablakokat bizonyított pozitív pszichológiai hatásai miatt.

A korszerű ablakok csúcsminőséget képviselnek a leghatékonyabb energia megtakarítással. Legyen új építés, vagy felújítás az energia megtakarítás kifizetődik.

Fa ablak

A fa az egyetlen alapanyag, mely minden tekintetben megfelel a nyílászárás követelményeinek, sokkal jobb, mint más anyagok. Az ablak alakja, színe meghatározza a külső homlokzat képét, és kialakítja a belső tér hangulatát. A fényárban úszó helységek világosak, derűsek, melegséggel töltik el az embert.

ClimaTrend IV68
68 mm-es profilvastagság, kétrétegű hőszigetelt üveg (Ug=1.1W/m2K), kétrétegű hőszigetelt üveg melegperemmel (Ug=1.0W/m2K), alumínium tok és szárny takaróprofil, ROTO NT biztonsági vasalatrendszer, kettős gumitömítés + stulp tömítés, vasalattakaró, négyrétegű elületkezelés.

ClimaTrend IV78
78 mm-es profilvastagság, háromrétegű hőszigetelt üveg (Ug=0.7W/m2K), háromrétegű hőszigetelt üveg melegperemmel (Ug=0.63W/m2K), alumínium tok és szárny takaróprofil, ROTO NT biztonsági vasalatrendszer, kettős gumitömítés + stulp tömítés, vasalattakaró, négyrétegű felületkezeléssel.

ClimaTrend IV90
90 mm-es profilvastagság, háromrétegű hőszigetelt üveg melegperem + gázzáró tömítés (Ug=0.5W/m2K), alumínium tok és szárny takaróprofil, “ROTO NT erősített “”biztonsági”" vasalatrendszer + résszellőztetés”, kettős gumitömítés + stulp tömítés + üvegbeszorító tömítés, vasalattakaró, négyrétegű felületkezelés.
  Fa ablak Fa ablakFa ablakFa ablak  
   
Alufa

Alufa

Fa és alumínium, két anyag egy ablak

Tökéletes kombinációja az anyagoknak, belülről a természetes fa, kívülről a zord időjárásnak és napfénynek ellenálló alumínium. A faalu ablakok készülhetnek különböző nemes fafajokból, mint cseresznye, tölgy, bükk, kőris, és meranti. A fát külső alumínium héjazat borítja, mely védi az értékes ablakelemeket. Új, nem látható rögzítő elemek, karcsú profilok nyújtanak finom megjelenést az olyan alufa termékeknek is, mint a bukó-toló, emelő-toló, harmonika ajtó és speciális függönyfal konstrukciók.
Fa – Műemléki

Fa – Műemléki

Hagyományos érték, új ablak

Korszerű gyártás, modern anyagok, ablakok a történelmi épületekre. Évszázadokon keresztül az ablakok nélkülözhetetlen funkcionális és design elemi voltak az épületeknek. Nincs még egy olyan épületszerkezeti elem, mely oly sok ellentmondó elvárásnak egyszerre meg tud felelni. Ilyen a világító méret, a szellőzés, az időjárás-, hang és hő technikai elvárások, a betörés elleni védelem. Mindemellett kézműves kreativitással és precizitással készült elemek tökéletes összhangját megvalósítva, komplett építészeti remekművet kíván teremteni. Az ablak mérete formája, alapanyaga, vasalatai a kor társadalmi rendjéhez az építési stílushoz igazodva kerülnek kialakításra. Cégünk székhelye mindössze pár kilométerre található Veszprémtől a Királynék városától, ahol a híres Óváros és Vár szigorú műemlékvédelem alatt áll. Munkáink során megfelelő gyakorlati tapasztalatot tudtunk szerezni, melyet kamatoztatunk is, nem csak Veszprémben, hanem más városokban is.
Passzív ablak

Passzív ablak

Új dimenzió otthonában

A legmagasabb igényeket kielégítő passzív nyílászárók, az energiatudatosság jegyében. Kiváló hő és hangszigeteléssel ideális választás passzív házak nyílászáróiként. Gyönyörű formavilág, mely nemcsak a legmagasabb ökológiai szabványokat teljesíti, hanem harmonikus egyensúlyt képez az esztétikum és a technológia között.
Biztonság

Biztonság

Alapvető betörésvédelem

Minden 10 percbe betörnek valahova. Az erkély ajtók, ablakok a leggyakrabban kiszemelt áldozatai az illetéktelen behatolóknak. Különösen fontos a magas biztonsági védelemmel ellátott vasalat rendszerek, és üvegezések. Cégünk a minőségi Roto szerelvényeket használja, mely nemcsak vonzó megjelenésével, precíz kivitelezéssel, hosszan tartó megbízhatósággal bír, hanem magas szintű biztonságot és könnyű használatot tesz lehetővé.

Erkélyajtó

Új perspektíva nappalijába az emelő-toló erkélyajtóval. Lehetőség nyílik a külső és belső terek egybe nyitására a lehető legnagyobb falnyíláson keresztül némán és egyszerűen, akadálymentes küszöbbel.
  Toló-bukó erkély ajtó Harmonika erkély ajtó Emelő-toló erkély ajtó  
   
Toló-bukó erkély ajtó

Toló-bukó erkély ajtó

Harmonika erkély ajtó

Harmonika erkély ajtó

Emelő-toló erkély ajtó

Emelő-toló erkély ajtó

Vasalatok

Alapvetően biztonságos

Ablakokhoz   Ajtókhoz
Három gombacsapos retesszel ellátott sarokterelõ és a hátrametszett záróelemek tartoznak a Roto NT széria felszereléséhez és gondoskodnak a betörés elleni hatékony védelemről. A biztonsági követelmények növelésére az utólagos szerelvényezés a helyszínen, az építkezésen is elvégezhető mivel az intelligens szerkezet leegyszerűsíti a szerelést.

A magas fokú alapbiztonság és az intelligens szerkezet minimalizálják az utólagos beszerelés ráfordítás-igényét. A Roto NT ugyanis elejétõl fogva azt a lehetőséget nyújtja, hogy a magasabb biztonsági fokozat egyszerűen a záróelemek cseréjével elérhető legyen. A kiegészítő alkatrészek pedig különösen egyszerűen szerelhetők fel.

A Roto NT-t, mint utólag felszerelhető betörésgátló terméket az ift Rosenheim vizsgálta és tanúsította a DIN 18104-2 szabvány előírásai alapján.
  A hengeres vagy gombos működtetésű többszörös mechanikai reteszelő rendszer (MV Z500 ill. MV D500) tökéletes működést biztosít a legmagasabb biztonsági fokozaton. A könnyen járó zár mindössze két kulcsfordítással vagy a nyomógomb működtetésével teljesen lezár és aktiválja az öngátlót. Az acélból készülő csapszegek és nyelvek számától függően a DIN V ENV 1627 szerinti különböző biztonsági fokozatok érhetők el. A DoorSafe mechanikai rendszer minden járatos profil esetén ideális kiegészítője az elektronikus DoorMatic rendszernek.
Ablakokhoz   Ajtókhoz

Üveg

Egy világos és barátságos lakókörnyezet

A modern hőszigetelő üvegeknek a legkülönbözőbb követelményeknek kell, hogy megfeleljenek. Alap esetben minden üveg két rétegből áll, de manapság sztenderdé válik a három illetve négyrétegű üvegezés. Ezen üvegek tulajdonságai speciális bevonatokkal tovább fokozhatóak. A termékeink kiváló magas minőségű szigetelt üveggel rendelkeznek, Ug 1,1 – 0,5 W/m²K között.

Kiegészítők

A legjobb kiegészítők az Ön ablakához

  Díszítő elemek Zsalugáter, spaletta Redőny Kilincs Raffstore Rovarháló  
  Díszítő elemek Zsalugáter, spaletta Redőny Kilincs Raffstore  
Díszítő elemek

Díszítő elemek

Zsalugáter, spaletta

Zsalugáter, spaletta

Redőny

Redőny

Kilincs

Kilincs

Raffstore

Raffstore

Rovarháló

Rovarháló

Avadoo